VISOKA PRIZNANJA ZA NAŠE ČLANE

1.   Priznanje z znakom KS Senovo je prejela gospa Tatjana Uduč

Tatjana Uduč bo letos praznovala 30 letnico delovanja v Folklorni skupini DKD Svoboda Senovo. Njena predanost ohranjanju ljudskega izročila jo je od plesalke privedla do proučevalke ljudskih plesov ter avtorice dveh spletov, ki jih izvaja domača folklorna skupina. Svoje znanje uspešno prenaša na učence tukajšnje osnovne šole in druge. Preizkusila se je kot pesnica in izdala eno pesniško zbirko. Pesniško žilico spretno uporablja tudi za sestavljanje različnih recitalov ali povezovalnih besedil na številnih društvenih ali ostalih prireditvah v kraju in širše. V času delovanja v Koprivnici je bila uspešna režiserka gledaliških del, na Senovem pa jo srečamo kot članico gledališke skupine.  Širino kulturnega udejstvovanja je dokazala tudi z ustanovitvijo lutkovne skupine, ki izvaja tudi njena avtorska dela.Je tudi članica Gasilskega društva Mali Kamen in Turističnega društva Senovo.

Širina njenega dela zahteva veliko število ur prostovoljnega dela, za kar pa Tatjani ni žal časa, saj z veseljem spremlja rezultate svojega uspešnega dela.

2.     Priznanje z velikim znakom KS Senovo je prejel gospod Anton Gorenc

Gospod Anton Gorenc bi verjetno lažje brez kruha kot brez glasbe, še posebej, če vemo, da se z glasbo ukvarja že celo življenje.

Že kot mlad fant je igral bobne v različnih zasedbah. Konec 70-ih let se je pridružil Pihalnemu orkestru Senovo, se z njim udeleževal vseh tekmovanj in osvojil kar sedem zlatih plaket. Vrhunec pa je nedvomno zlata plaketa, ki jo je leta 1985 prejel v Cankarjevem domu. Le tu je Tone vrhunsko odigral solo na velikem bobnu v obvezni skladbi Sprenevedanje skladatelja Bojana Adamiča.

Zadnja leta v orkestru igra tubo, kar je precej redek primer, da se tolkalec prelevi v  trobilca.

Že več kot 30 let je član narodno zabavnega ansambla Brodniki, zadnja leta pa je tudi uspešen zborovodja senovških upokojencev. S svojim neizmernim talentom je več kot nadomestil formalno glasbeno izobrazbo.

3.     Priznanje z velikim znakom KS Senovo prejme gospa Ana Breznikar

Gospa Ana Breznikar se je senovski gledališki skupini pridružila leta 1958 in ji ostala zvesta vse do današnjih dni.

V skoraj 60-ih letih gledališkega ustvarjanja je odigrala najrazličnejše like gledaliških delih. V mnogih od njih se je preizkusila tudi kot režiserka ali pomočnica režiserke. V  predstavah Čaj za dve, Nasvidenje med zvezdami, Silvestrska sprava in še mnogih drugih je gospa Ana odigrala like, ki so bili enakovredni profesionalnim gledališkim igralcem. Z veseljem sprejema take izzive, z resnim pristopom in velikim spoštovanjem, z vsem svojim žarom in dostojanstvom do gledališke vloge odigra vlogo izjemno prepričljivo.

Vrsto let je Ana opravljala tudi delo tajnice društva, pet let je bila  članica nadzornega odbora, v letih od 2009 do leta 2015 smo ji člani zaupali tudi predsednikovanje in vodenje društva.

V toliko letih delovanja in uspešnih nastopov postane človek prepoznaven tudi v širši družbeni skupnosti, zato gospa Ana Breznikar nosi spoštljivo ime v našem kulturnem društvu in drugih organizacijah. Kot aktivna in uspešna se vključuje tudi v delo Lovske družine Senovo, Ribiške družine Brestanica-Senovo, kjer prav tako dosega pomembne dosežke in uspešno delovanje le teh.

Morda vas bo zanimalo tudi ...