SENOVSKI GLEDALIŠČNIKI Z NOVO KOMEDIJO ZDRAVNIK PO SILI

Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo je, pod taktirko Bože Ojsteršek, na oder postavila novo gledališko predstavo – Molierovo komedijo Zdravnik po sili.

350 let po nastanku in prvi uprizoritvi te komedije se tako 35-članska zasedba DKD Svoboda Senovo predstavlja v popolnoma novem žanru, ki je bil med domačim občinstvom več kot odlično sprejet. Za igralci so meseci gledaliških vaj, proučevanja literature o življenju ljudi v 17. stoletju, neštete ure šivanja kostumov, … Več kot so vedeli o predstavi, bolj so spoznavali, da bi jo lahko gradili še tedne in mesece.

Za zaključno napetost in razrešitev predstave je poskrbel Tone Partljič v Molierovem slogu, letošnji Prešernov nagrajenec. Predstava je, tako zaradi gledališke zgodovine, humorja samega, Moliera in nenazadnje zaradi Partljiča več kot vredna ogleda.

Takole je Tone Partljič povedal po predstavi: “Gledali smo torej veliko ljubiteljsko predstavo, ki je v marsičem presegala ljubiteljstvo in zlasti amaterizem. Po eni strani je šlo za spektakel s petjem, romanji, plesnimi koraki, množičnimi prizori… Skoraj neverjetno se zdi, da režiserka tako dobro obvlada spektakelski “direndaj”, obenem pa igralce zanesljivo in iznajdljivo vodi k detajlom.”

V nadaljevanju si lahko pogledate kar nekaj utrinkov iz medijev, fotografij premiere in seveda gledališki list, ki pove še več o predstavi in njenem nastajanju.

 

Z VESELJEM BI PRIŠLI GOSTOVAT TUDI V VAŠE GLEDALIŠČE. V  kolikor ste zainteresirani, vas vljudno prosimo, da nas kontaktirate na telefonsko številko 041 379 679 – Radica ali na elektronsko pošto.

Veselimo se vašega odziva.

Povezave do objav v medijih:

Morda vas bo zanimalo tudi ...